Risö-Langö

8 augusti 2018

Under sommaren har det trillat in ett par beställningar till, totalt är det nu 14 husägare som beställt.

Ställningen Risö 7 vs Langö 7.

Varför Risö som har fler i ”laguppställningen” inte leder förstår jag inte.

Nedan följer några tips till dig som har boende på Risö-Langö och som ännu inte bestämt sig för att komma med i projektet.

Tänk på att det är en unik möjlighet att få fibernät till en ö i skärgården. Fiber-infrastruktur anses idag som en självklarhet i dagens bostäder. Att anmäla sig kan aldrig kosta mer än 20 000 kr. Projektet planeras att följa som del två efter utbyggnaden av Vålarö som startar i höst.

Om du idag inte anser dig behöva snabbt och stabilt internet och överlägset TV-utbud i sommarhuset så vill jag ändå be dig tänka framtid och ekonomi. Värdet på fastigheten ökar långt mer än investeringen på 20 000 kr. Längre fram så kommer du eller den som tar vid i fastigheten efter dig att vara glad för att fiber finns. När anslutningen är på plats kommer dina barn och barnbarn att komma på besök oftare och stanna längre.

Med en rejäl internetkoppling över fiber öppnas möjligheten till övervakning av fastigheten med kameror och styrning av belysning samt värme. Ger en extra trygghet under vinterhalvåret när man funderar på hur det står till i huset på ön.
Om du inte vill lägga ut pengarna idag, så titta gärna på de möjligheter till avbetalning som finns. Vårt samarbete med Ecster Finans erbjuder 12, 24 eller 36 månaders avbetalning. Villkor på gastabudstaden.se  Och det bästa är att fakturan kommer först när anslutningen är på plats.

Om du har fler undringar så mejla oss på info@gastabudstaden.se

Med vänlig hälsning

Johan Kraft – projektledare

23 maj 2018

Under hösten startar utbyggnad av fibernät till Vålarö. Inför projektet har flera boende på Risö – Langö ställt frågan till oss om vi kan fortsätta att bygga ut på öarna?

Vårt svar är att det går. Att bygga fibernät till öar innebär särskilda svårigheter och kostnader. Men de går att klara om samtliga fastighetsägare ansluter sig.

I samarbete med representanter från samfällighetsföreningen delas information ut i medlemmarnas brevlådor. På samfällighetens årsmöte 30 juni kommer Johan Kraft från Gästabudstaden delta för att berätta mer om projektet.

Klicka här för att läsa brevet.

Med vänlig hälsning

Johan Kraft – projektledare